Početna aktuelnosti Sjećanje na živiničke organizatore otpora agresoru na BiH

Sjećanje na živiničke organizatore otpora agresoru na BiH

221
0
Podijeli

Porodica,saborci,prijatelji i članovi udruženja Živinička policija 91.-95. danas su obišli mezar rahmetli Ševala Bašića,jednog od glavnih i ključnih organizatora odbrane od agresora na području Živinica pa i šire.

U delegaciji koja je odala počast rahmetli Ševalu Bašiću bili su i članovi Udruženja ratnog sastava policije iz Goražda.

U okviru manifestacije “Dani aprilskog otpora Živinice 2019”,bio je red i moralna obaveza da se svi Živiničani prisjete lika i djela rahmetli Ševala Bašića koji je dao nemjerljiv doprinos odbrani našeg grada i naše Domovine u proteklom Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

To su i uradili danas njegovi saborci i prijatelji kao i porodica,polažući cvijeće i učeći fatihu na njegovom mezaru na Gradskom groblju u Živinicama.

Fehim Burgić,u sudbonosnim danima za naš grad i našu zemlju, bio je komandir Druge policijske stanice u Đurđeviku i evocirao je uspomene na plemeniti lik i junačka djela rahmetli Ševala Bašića.

Pomenuta delegacija danas je,na Spomen ploči pored zgrade Policijske uprave Živinice položila cvijeće i odala dužnu poštu svim policajcima Živinica koji su dali svoj život za svoj grad i svoju domovinu a koje je u to vrijeme predvodio rahmetli Ševal Bašić.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje