Početna aktuelnosti Svečano otvoreno spomen obilježje šehidima Mjesne zajednice Zelenika

Svečano otvoreno spomen obilježje šehidima Mjesne zajednice Zelenika

249
0
Podijeli

Da žitelji Mjesne zajednice Zelenika i istoimenog džemata koji je u sklopu Medžlisa islamske zajednice Živinice ne zaboravljaju svoje šehide još jednom je pokazano danas, manifestacijom svečanog otvaranja spomen obilježja kao mjesta za stalno podsjećanje na sugrađane koji su dali svoje živote za slobodu i odbranu svoga zavičaja i svoje domovine.
Nakon učenja jasina pred duše šehida Zelenike i intoniranja državne himne Bosne i Hercegovine prisutnim gostima, zvanicama i stanovnicima ove živiničke mjesne zajednice obratio se imam džemata Zelenika Džavid ef. Brđaninović.

Hafiz Bajro ef. Delić proučio je ašere a Ibrahim ef. Džihanović prigodne ilahije.
Predsjednik građevinskog odbora za izgradnju šehidskog obilježja u Mjesnoj zajednici Zelenika Ramiz Bojić izrazio je zahvalnost svima onima koji su pomogli pomenutu akciju.
Ibrahim Mušić predsjednik džematskog odbora Zelenike apelirao je da je naša obaveza da gajimo kulturu sjećanja na događaje i ljude koji su sačuvali našu slobodu i našu Domovinu.
Medžlis islamske zajednice Živinice na čelu sa glavnim imamom Sedinom ef. Karićem dao je veliku podršku i doprinos u uspješnoj realizaciji projekta izgradnje šehidskog spomen obilježja sa pratećom infrastrukturom u džematu Zelenika.
Na kraju dostojanstvene svečanosti podijeljene su prigodne zahvalnice najzaslužnijima za izgradnju spomen obilježja a zatim je simboličnim presijecanjem vrpce od strane sina jednog od šehida Zelenike, Halila Tursunovića, završena pomenuta manifestacija.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje