Početna aktuelnosti U Živinicama uskoro izgradnja teniskog terena

U Živinicama uskoro izgradnja teniskog terena

140
0
Podijeli

Za sufinansiranje projekata u cilju podizanja kvaliteta turističke ponude, odnosno za  dodjelu bespovratnih sredstava za infrastrukturne projekte od značaja za razvoj turizma u 2021. godini osigurano je 200.000,00 KM.

U okviru Javnog poziva koji je bio raspisan od strane Turističke zajednice TK grad Živinice dobio je sredstva za izgradnju teniskog terena.

Vrijednost investicije je 65 hiljada KM, koja dio finansira Turistička zajednica a dio grad Živinice.

Time će seznačajno podići nivo i kvalitet turističke ponude u gradovima i općina kantona i samim tim povećati broj posjeta i noćenja u vrijeme sezone godišnjih odmora.

Grad Živinice već nekoliko godina realizira turističku viziju koja nas svrstava u vodeće gradove kantona.

Još jedan projekat zahvaljujući spomenutom javnom pozivu bit će završen ove godine.

U pitanju je izgradnja teniskog terena u blizini Gradske dvorane Živinice.

Ulaganje sredstava na ovaj način za sobom će sigurno povući i nove investicije i proširenje ponude koja je vezana za ovaj vid sporta.

Javni poziv se odnosio na projekte javne i druge turističke infrastrukture (rekreacijski sadržaji, izletišta, tematske staze, parkovi, kampovi, igrališta  i dr.).

Na deveti javni poziv za sufinansiranje projekata u cilju podizanja kvaliteta turističke ponude TK prijavljeno je 48 projekata, 19 ih je dobilo pozitivno mišljenje stručne komisije, među njima i grad Živinice sa projektom izgradnje teniskog terena.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje