Početna aktuelnosti Živinički vatrogasci gasili tri požara u predhodnom danu i noći

Živinički vatrogasci gasili tri požara u predhodnom danu i noći

220
0
Podijeli

Veliki požar u toku jučeraašnjeg dana dogodio se u u kasarnoj Dubrave, gdje je požar izbio na velikoj deponiji koja se nalazila u središtu šume. U ovoj interevenciji pored vatrogasaca Profesionalane vatrogasne jedinice Živinice, učešće su uzeli i vatrogasci vatrogasne jedinice RMU Đurđevik, Vatrogasna jedinica aerodroma, kao i pripadnici vojske.

Nešto više od 20 vatrogasaca bilo je angažirano   u gašenju požara, kao i desetak pripadnika OS , sa nekoliko vozila.Brzom itervencijom isti su uspjeli lokalizovati i ugasiti, kako ne bi došlo do većih posljedica.

Pored ove velike interevencije vatrogasci Profesionalne vatrogasne jeidnice,  gasili su još požar niskog rastinja u blizini Gradskog groblja, kao i u kasarnoj Dubrave gdje je ponovno u noćnim satima,  došlo do požara na istoj lokaciji, kao i u prvoj intervenciji.

Službenici PS Živinice evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira,  od strane dva lica drskim ponašanjem u ulici Gostelja.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu R455- A,  u naseljenom mjestu Barice , jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede , dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ciljugama na dva putnička motorna vozila  zabilježena materijalna šteta na istim.

Ostalih događaja bilo je 18.

U hitnoj službi Doma zdraclja Živinice pregledano je 147 pacijenata , dok je medicinsko osoblje jedan puta izlazilo na teren.

Na Porodilištu UKC –a Tuzla rođeno je 10 beba , 6 djevojčica i 4 dječaka.

Kako saznajemo u JP ViK- a Živinice vodosnabdijevanje se tokom predhodnog dana i noći odvijalo  po prvom stepenu redukcije .

U BIHAMK-u su nam kazali da se   saobraćaj odvija po  suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravaju na sitnije odrone i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje