Početna politika Održana tribina SDA ˝Razgovor sa građanima˝ i u Banovićima

Održana tribina SDA ˝Razgovor sa građanima˝ i u Banovićima

1130
0
Podijeli

U okviru svoje radne posjete Banovićima  dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA kao i kandidat za bočnjačkog člana predsjedništva BiH Šefik Džaferović je vrijeme proveo i u razgovoru sa lokalnim stanovništvom  a u okviru tribine ˝Razgovor sa građanima˝.

Prisutni na tribini su imali priliku da saznaju manje poznate detalje iz Džaferovićeve profesionalne i političke karijere, ali i da se upoznaju sa njegovim programom i stavovima o temama bitnim za bh. državu i društvo.

Nakon sastanka sa mladima , predsjednički kandidat SDA, zajedno sa delegacijama općinskog i kantonalnog odbora SDA uputio se ka spomen obilježju , gdje im se pridružio i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović kako bi položili cvijeće, te odali počast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Najavljena javna tribina  okupila je brojne građane, koji su ispred Radničkog doma u  Banovićima  dočekali delegacije, te je ovo bila izuzetna prilika za direktan razgovor sa simpatizerima stranke o brojnim aktuelnim temama, ali i strateškim pravcima djelovanja SDA.

Džaferović je naglasio da je Bošnjacima potrebna ozbiljna i odgovorna politika, koja podrazumijeva da je interes države BiH iznad svega.

O situaciji u Banovićima upoznat je i  Izetbegović koji je banovićanima poručio da trebaju biti strpljivi, istrajni i odlučni.

Na novinarsko pitanje kako gledate na činjenicu da je u Banovićima prije nekoliko mjeseci sve krenulo ispočetka , Izetbegović je kazao(više u večeras u Info blok u 18:30)

Skupu u  Radničkom domu u Banovićima prisustvovalo je preko 600 građana.

Džaferović je odgovarajući na brojna pitanja predstavio svoj politički program i iznio stav o svim bitnim političkim temama u BiH.

Ovom prilikom predsjednik SDA Bakir Izetbegović i kandidat za člana Predsjedništva BIH Šefik Džaferović saopćili su da će slogan SDA u predstojećoj predizbornoj kampanji biti ˝Snaga naroda˝

Novinarka/Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje