Početna aktuelnosti Dodjela stipendije za učenike i studente biće pod lupom Antikoruptivne komsije Živinice

Dodjela stipendije za učenike i studente biće pod lupom Antikoruptivne komsije Živinice

518
0
Podijeli

 Rad  Komisije za provođenje konkursa za dodjelu stipendija učenicima i studentima dodiplomskog studija ovoga puta pratiće predsjednik Komsije za borbu protiv korupcije.

Ovakvim načinom rada, nastoji se vratiti građanima pouzdanje u rad nadležnih, te da će sve prijave biti pregledane transparetno, te će se kako,  potvrđuju  iz Općine , utvrditi konačna lista  bez bilo kakvih malverzacija.

Načelnik Živinica Samir Kamenjaković nakon pristiglih prijava na Konkurs za dodjelu stipendija i učenika  i  studenata  , jutros je održao sastanak na kojem su prisustvovali  predstavnici Komisije za provođenje konkursa za dodjelu stipendija učenicima i studentima dodiplomskog studija  Općine Živinice,  kao i predsjednik Komisije za borbu protiv korupcije Živinice.

Na ovom sastanku je istaknuto da će od danas pa sve do završetka  obrade  pristiglih prijava zajedno sa Komsiijom za dodjelu stipendija učestvovati predsjednik Antikoruptivne komisije koji će pratiti  cjelokupnu proceduru odabira kandidata za konačnu rang listu, sa ciljem da posao do kraja bude završen bez ikakvih malverzacija .

Ovo je prvi posao koji će nadgledati pomenuta Komisija, dok načelnik Kamenjaković ističe da će i drugi proceduralni poslovi biti propraćeni od Antikoruptivne komisije.

Napominjemo, da je na posljednji Javni poziv za dodjelu stipendija za učenike i studenete  pristiglo 123 zahtjeva, od toga 59 za učeničke stipendije a 64 za studente.

Naime, OV Živinice donijelo je Odluku da se ove godine dodjeli  ukupno 70 stipendija i to 34 za učenike a 36 za studente, te je tim povodom u budžetu Općine Živinice obezbjeđeno 60 hiljada KM.

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje