Početna aktuelnosti Džemat Centar: Hatma dova za deset učenike mektebske pouke

Džemat Centar: Hatma dova za deset učenike mektebske pouke

461
0
Podijeli

Šljivić Belkisa i Ajdin Okić mektebsku pouku počeli su pohađati sa 6 godina.

Danas Belkisa ima 14 a Ajdin 15 godina.

Pored svog redovnog školovanja i postizanja odličnih rezultata , u subotu su položili i hatmenski ispit  pred Komisijom , roditeljima i rodbinom  i potvrdili da su zasigurno ponos svojih roditelja ,  MIZ Živinice i grada.

Ovom prilikom,  između ostalog,  uputli su riječi zahvale imamu Džemata Centar Esadu ef. Nišiću kao i roditeljima koji su im bili podrška u cjeloklupnom  školovanju.

Naime, 10 polaznika mektebske nastave položilo je  završne ispite pred vjersko prosvjetnom komisijom Medžlisa IZ-e Živinice  i izašlo na hatme.

Pored Bekise i Ajdina hatmenski ispit u subotu su položili i Malik Halilović , Šejla Butković, Merjem Mustafić, Aida Čerkezović, Nasiha Salihović, Abid Mumić, Fatima Jahić i Samra Butković.

Sreću i zadovoljstvo nakon višemjesečnog rada i truda sa pomenutim učenicima mektebske nastave nije krio ni imam Esad ef.Nišić.

Hatmenskoj dovi prisustvovao je i gl.imam MIZ Živinice Sedin ef.Karić, glavni imam MIZ Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović i Safer ef.Mrakanović, ali i robina i prijatelji polaznika mektebske pouke.

Ističemo da mektebsku pouku u ovom džematu pohađa ukupno 122 djece koji su raspoređeni u tri grupe.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje