Početna aktuelnosti Gradonačelnik Muhić: Moderna infrastrustruktura do posljednje kuće

Gradonačelnik Muhić: Moderna infrastrustruktura do posljednje kuće

338
0
Podijeli

Građani  koji žive na istočnom dijelu našeg grada  ovih dana dobijaju novu asfaltiranu dionicu puta , koja će uveliko poboljašti saobraćajnu komunikaciju prema gradskoj zoni.

Naime,  radi se o projektu rekonstrukcije asfaltnog puta Krivača –Živinice.

Vrijednost projekta  je oko 300 hiljada KM.

Gradonačelnik Živinica Began Muhić početkom mjeseca augusta ,  potpisao je ugovore sa izvođačima radova za asfaltiranje četiri dionice puta na području grada Živinice, među kojima je i dionica putam prema Krivači.

Moderna i urađena  infrastruktura do posljednje kuće na području ove lokalne zajednice misija je gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Muhićem, na kojoj će  se raditi i u narednom periodu.

Već je u fazi pripreme i rekonstrukcija ceste prema Živinicama Gornjim, koja je trenuno u veoma lošem stanju, a vrše se  i aktivnosti oko predmjera i drugih puteva koje je neophodno asfaltirati, dodaje prvi čovjek grada.

Realizacija navedenih  projekata , doprinijeće kvalitetnijem životu građana u ovoj lokalnoj zajednici, bas kao i ova prema Krivači.

Naime građani koji žive na istočnom dijelu grada koristeći ovu dionicu puta  skratiće vrijeme putovanja ,  za razliku da se saobraćaju preko  naseljenih mjesta Lukavica i Bašigovci.

Napominjemo , da je još uvijek zatvorena ova putna dionica , ali već od 05.septembra , očekuje se da će ista biti otvoren , kada bi izvođač  trebao završiti preostale sitne radove.

Novinarka: Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje