Početna aktuelnosti Gradska uprava rješava problem vodosnabdijevanja južnog dijela Živinica

Gradska uprava rješava problem vodosnabdijevanja južnog dijela Živinica

233
0
Podijeli

Danas je u kabinetu gradonačelnika grada Živinica doktora Samira Kamenjakovića održan radni sastanak kome su prisustvovali predstavnici Mjesnih zajednica Đurđevik Stari,Đurđevik Dom i Kovači.

Tema sastanka bila je rješavanje najvećeg problema stanovnika ovih triju mjesnih zajednica-vodosnabdijevanja.

Jedan od kapitalnih ciljeva,sada već gradske uprave Živinice,jeste rješavanje problema vodosnabdjevenosti svih dijelova Živinica koji imaju probleme te vrste.

Do sada se puno uradilo ali i dalje se čine napori za dugoročno adaktiranje pomenutih problema.

Jedno od područja koje je sa aspekta vodosnabdjevenosti najugroženije jeste područje tiju mjesnih zajednica:Đurđevika Starog,Đurđevika Dom i Kovača.

Zbog toga je gradonačelnik Kamenjaković inicirao i danas održao sastanak sa predstavnicima pomenutih mjesnih zajednica kako bi zajednički utvrdili optimalno rješenje vodosnabdijevanja južnog dijela grada Živinica.

Na današnjem sastanku svi zainteresirani imali su priliku da iznesu svoja mišljena i prijedloge mogućih rješenja vodosnabdijevanja pomenutih mjesnih zajednica a utvrđeni su i operativni koraci koje je potrebno poduzeti kako bi se ovaj delikatan projekat uspješno realizirao u dogledno vrijeme.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje