Početna aktuelnosti “Merhamet” u prognaničkom naselju na Litvama

“Merhamet” u prognaničkom naselju na Litvama

683
0
Podijeli

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet,općinska organizacija Živinice,svojom nesebičnom aktivnošću u toku mjeseca Ramazana,pomogla je mnogim socijalno ugroženim porodicama na području naše lokalne zajednice.

Finale te humane misije upriličeno je danas u prognaničkom naselju na Litvama.

Posljednjeg dana mjeseca Ramazana a uoči ramazanskog Bajrama, Enver Mahmutbegović,predsjednik općinske organizacije Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet obradovao je na desetine prognanika koji još uvijek žive u prognaničkom naselju na Litvama.

Uručio im je bajramske hedije ali ono što je još i značajnije, svojom humanom gestom pokazao je da ovi napaćeni ljudi nisu zaboravljeni i da je Merhametova misija pomoć i ovoj kategoriji bh građana.

Općinska organizacija Merhameta na čelu sa Enverom Mahmutbegovićem,ovog Ramazana-kao i prethodnih,uspješno je obavila misiju pomoći i utjehe socijalno najugroženijih stanovnika naše lokalne zajednice.

Kako reče hadžija Enver na kraju posjete prognanicima smještenim na Litvama,vlast treba sve da učini da se svi prognanici vrate u svoje prijeratne domove i da im se omogući normalan život ali sve dok ima i jedan prognanik na području općine Živinice,on neće biti zaboravljen od Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Živinice koje će uvijek priteći u pomoć onima najugroženijima.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje