Početna aktuelnosti U MSŠ poboljšani uslovi za obavljanje praktične nastave

U MSŠ poboljšani uslovi za obavljanje praktične nastave

379
0
Podijeli

MSŠ Živinice danas je dobila plastenik sa potrebnom pratećom opremom  i zasadom za jesenju i proljetnu sjetvu   kroz projekat ˝Stvaranje prihoda i radnih mjesta u poljoprivrednom sektoru˝.

Donacija je uručena od Švicarskog CARITASA.

Učenici koji su odabrali da se tokom svog srednjoškolskog obrazovanja edukuju u poljoprivrednom sektoru u MSŠ Živinice, od danas će teoretski dio imati priliku primjenjivati u još jednom novom savremenom plasteniku površine 100 m2.

Naime plastenik je postavljen  iza objekta škole na parceli koja je pogodna za poljoprivredu .

Švicarski Caritas ima za cilj pomoći u ohrabrivanju mladih BiH  da uče , studiraju i rade u poljoprivrednom sektoru,a  prioritet je poboljšati nastavne metode.

Ovaj projekat podržalo je i ministarstvo , obrazovanja i nauke TK. Također, učenici su danas sa svojim profesorima imali priliku slušati i predavanje  iz oblasti biljne proizvodnje na temu ˝Uređenje zemljišta˝ čije je predavanje održao dr.poljoprivrednih nauke Sabrija Čadro, viši asistent na Poljoprivredno prehrambenom fakultetu u Sarajevu.

Ističemo, da je prostor iza MSŠ Živinice nedavno uređen i prilagođen obavljanju praktične nastave za učenike poljoprivredne škole.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje