Početna aktuelnosti Osnovci iz Živinica uzeli češće na Festivalu ˝Moj izbor je turski˝ u...

Osnovci iz Živinica uzeli češće na Festivalu ˝Moj izbor je turski˝ u Zenici

75
0
Podijeli

Jubilarni 11. dječiji festival u organizaciji Instituta “Junus Emre” okupio je  u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici više od 6000 učenika i njihovih nastavnika iz 40 bh. gradova, u sklopu projekta “Moj izbor je turski”.

Učešće na ovom Festivalu danas je uzelo oko 150 učenika iz  Prva i Druge osnovne škole, OŠ Gračanica i OŠ Bašigovci,  a koji u školama izučavaju drugi strani jezik Turski.

Pokrovitelj odlaska učenika u Zenicu je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Živinica Beganom Muhićem.

Podsjećamo, Turski jezik u osnovnim škola u Živinicama počeo je da se izučava još 2015.godine  na osnovu Biletarnog sporazuma između država BiH i Turske , ističe gradonačelnik Began Muhić, koji je navedene godine obnašao funkciju generalnog konzula BiH U Turskoj .

Podsjećamo, Institut „Yunus Emre“  sprovodi program „Moj izbor je turski“ u sklopu kojeg realizuju mnoge aktivnosti tokom godine: razna takmičenja, sport, fudbal, odbojka, takmičenja u pjevanju, izgovaranju brzalica i tako dalje. Organizuju i posjete bh. škola turskim školama.

Dječiji festival koji je danas održan u  Zenici kruna je svih aktivnosti koje organizuje institut „Yunus Emre“ pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje