Početna aktuelnosti Sve je spremno za Bajramski koncert MOC ˝Magnifico˝

Sve je spremno za Bajramski koncert MOC ˝Magnifico˝

196
0
Podijeli

Ovih dana završavaju se posljednje pripreme kako bi Bajramski koncert ,  koji je zakazan za 15.april bio izveden pred publikom na najbolji način , kako to samo i zna Muzičko obrazovni centar Magnifico.

Radi se o koncertu duhovne muzike, na kojem će biti predstavljeno 10 ilahija.

Naime , profesor muzike Elvedina Dino Muminovića, pod čijim rukovodstvom djeluje MOC Magnifico,  posljednja četiri mjeseca  sedmično , a nekada i češće okuplja skoro  70 ljudi na jednom mjestu, kako bi vrijedno pripremali ilahije u kojima će zasigurno u ponedjeljak uživati ljubitelji duhovne muzike.

Podsjećamo , MOC Magnifico Živinice osnovan je prije četiri godine, sa  ciljem, kako bi mnoge instrumente koji su skoro pa pali u zaborav vratili na scenu,  ali i postali jedan  kulturni činilac u kreiranju raznovrsnih i zanimljivih kulturnih dešavanja u našem gradu ali i šire.

Da su u tome uspjeli svjedoče mnogobrojni koncerti koje su do sada održali u Živinicama, ali i van naše zemlje .

Dodamo li tome da MOC Magnifico nema prostor za rad, već da se snalaze kako znaju i umiju, dovoljno govori da se radi o velikoj ljubavi i želji da građanima ovoga grada ponude najbolje , jer to  jedino i zaslužuju.

Ovoga puta iz MOC Magnifico uputili su toplu dobrodošlicu na Bajramski koncert, koji će biti održan u Velikoj sali BKC Živinice sa početkom u 20h.

Pokrovitelji koncerta su gradonačelnik Živinica Began Muhić i Turistička zajednica Živinica.

Ulaz na koncert je besplatan.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje