Početna aktuelnosti Urnebesna komedija ˝Ko je lud? ˝ igrana na Velikoj sceni BKC Žiivnice

Urnebesna komedija ˝Ko je lud? ˝ igrana na Velikoj sceni BKC Žiivnice

75
0
Podijeli

U okviru obilježavanja 50.godina rada Gradskog pozorišta Živinice, publika je sinoć imala priliku uživati u predstavi ´Ko je lud˝ u režiji Mirze Begovića a u produkciji Duška Srijemca.

U ovoj urnebesnoj komediji igraju Adem Smailhodžić i Zlatan Školjić.

Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži od njega uvjerenje da je normalan. Birokracija ga onemogućava u tome.

“Ganjajući papire” on poludi.

Naša svakodnevnica.

Komedija “Ko je lud?” u izvedbi dvojice glumaca, Adema Smailhodžića i Zlatana Školjića, poznatih po filmu “Amanet” oduševila je sinoć I živiničku publiku.

Predstava govori o onome što mi jesmo i kako jeste – o sukobu ličnosti i interesa, o sukobu sa samim sobom, te su nam glumci kroz smijeh i komediju poručili nešto više o gorućim problemima našeg društva, na jedan nadasve inteligentan način.

Poručili i pokazali također i do kojih mjera i granica ide ljudska banalnost i svijest o onome što danas možemo vidjeti svuda oko nas.

Sat vremena smijeha sinoć uopše nije  bilo naodmet – da čovjek pobjegne od svakodnevice. Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži od njega uvjerenje da je normalan.

Predstava je do sada odigrana u većini bh.gradova ali i izvan zemlje i pokupila pozitivne kritike, dodaje glumac Školjić.

Publika je uistinu uživala, te pri završetku predstave izašla sa osmjehom na licu.

Režiju predstave potpisuje Mirza Begovića dok je tekst adaptirala i dramaturški pripremila Nedžma Čizmo.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje