Početna Uncategorized Počinje 4. memorijalni turnir „Šehidi Lukavice Gornje“

Počinje 4. memorijalni turnir „Šehidi Lukavice Gornje“

366
0
Podijeli

I ove godine , NK Toplica i Džemat Lukavica Gornja  organizuju Memorijalni turnir u čast šest šehida ovoga kraja i to Selić Hazima, Selić Hamdije, Merdanović Hasana , Tursunović Bećira, Salkanović Rahmana i Ćehajić Fahira.

Memorijalni turnir  sastojaće se od bogatog  vjerskog i sportskog sadržaja, koji će da evocira uspomene  na  žrtvu koju je Bošnjački narod podnio u borbi za nezavisnost, istinu, mir, vjeru i dostojanstvo čovjeka.

Ovaj turnir rekreativnog je karaktera, bez učešća kotizacija ekipa, kazao je član Organizacionog odbora Osman Merdanović i naglašava da su se prijavile četiri ekipe i to NK Mladost Živinice Gornje, NK Toplica, ekipa NK Rainci i ekipa NK Teočak.

Turnir će održati od 04.do 06. augusta.

Organizator otkriva protokol turnira.

12:15 h – Učenje tewhida pred duše šehida Lukavice Gornje prije džuma namaza u džamiji u Lukavici Gornjoj i polaganje cvijeća na šehidsko spomen obilježje u Lukavici Gornjoj.
SUBOTA 05.08.2023
15:00 h – Prva polufinalna utakmica
NK TOPLICE vs NK TEOČAK
17:00 h – Otvaranje turnira na stadionu Toplice u Lukavici Gornjoj
17:30 h – Druga polufinalna utakmica
NK MLADOST GORNJE ŽIVINICE vs NK RAINCI

Iz organizacionog odbora ovom prilikom iskazali su zahvalnost onima koji su dali doprinos za organizaciju  turnira , prije svega viječniku u GV Jasminu Haliloviću, te uputili poziv građanima da isti uveličaju.

Šehidi su nam omogućili slobodu, šansu i perspektivu za budućnost i zbog toga se moramo sjećati njih i imati na umu da su nam ostavili u amanet da čuvamo i očuvamo našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Stoga oba dana turnira u gledalištu vjerujemo da će biti veliki broj ljubitelja  nogometa,  koji će uživati  u igri na sva četiri susreta.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje