Početna aktuelnosti Udruženje žena i omladine Senada Muminović Kovači: Manifestacijom ˝Bosansko sijelu uz miješanje...

Udruženje žena i omladine Senada Muminović Kovači: Manifestacijom ˝Bosansko sijelu uz miješanje halve˝ dočekali Bajram

297
0
Podijeli

U okviru mnogobrojnih aktivnosti ˝Udruženje žena i omladine Senada Muminović Kovači˝ , posljednje tri godine realizuju jednu ,  njima od najdražih manifestacija , pod nazivom ˝Bosansko sijelu uz miješanje halve˝.

Ovom manifestacijom članice pomenutog Udruženja sa posebnom radošću sa svojim komšijama dočekuju blagdan Bajram.

Tako je bilo i ove godine.

Naime, u utorak 09.aprila, na platou kod šehidske česme u Kovačima , vrijedne  članice Udruženje žena i omladine Senada Muminović Kovači,  su nakon akšam namaza uz odličnu organizaciju pripremom poslastice halve, specifičnim mirisom koju samo ona ima i koji budi sjećanja na porodična okupljanja i blagdane, privukle mnogobrojne komšije,  kako bi zajedno najavili dolazak Ramazanskog bajrama.

U dnevnoj informativnoj emsiji Info blok  donosimo Vam dio atmosfere…

Naravno, uz bosansku kahvu i halvu i ugodne besjede razgovaralo se o blagodatima mjeseca Ramazana i svemu onome što on donosi , ali i pripremama koje sa sobom nosi blagdan Bajram.

Prisutni su i ovoga puta pokazali radost i veselje i ukazali zahvalnost članicama ovog Udruženja , što je ova manifestacija postala tradicija u njihovom kraju, jer su okupljanja i dijeljenje radosti u ramazanskim i bajramskim danima nešto što treba da se njeguje tokom cijele godine.

Druženje nakon kahve i halve, poslije jacije namaza nastavljeno je i uz bosansko kolo, gdje su svi zajedno uz tradicionalne igre naših krajeva u najljepšem ozračju dočekali blagdan Bajram koji je nastupio 10.aprila 2024. godine.

Podsjećamo , ˝Udruženje žena i omladine Senada Muminović Kovači˝, tokom cijele godine uzima učešće u mnogobrojnim manifestacijama koje se organizuju kako na području Živinica tako i šire.

Kroz izradu svojih rukotvorina, rade na očuvanju tradicije ali i osnaživanju žena.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje