Početna aktuelnosti Premijerno izvođenje predstave ˝Bosanski špijun˝ 19 juna u 19:30h

Premijerno izvođenje predstave ˝Bosanski špijun˝ 19 juna u 19:30h

125
0
Podijeli

˝ Bosanski špijun˝ naziv je predstave koja je nastala u produkciji  Gradskog pozorišta Živinice, a čija press koneferencija je održana danas u Velikoj Sali BkC Živinice, u povodu premijernog izvođenja pomenute predstave.

Predstava ˝Bosanski špijun ˝rađena je po motivima teksta ˝Sumnjivo lice ˝ Branislava Nušića, čiju režiju  i adaptaciju potpisuju Murat Hasanagić i Adi Glavinić.

Predstava je pripremana tri mjeseca, gdje je cjelokupna ekipa uložila maksimalan napor  , kako bi na premijernom izvođenju pred živiničkom publikom pobrala sve simpatije .

Ova predstava biće igrana u povodu rođendana Grada Živinica , a isto tako posvećena je i nedavnom preminulom piscu , glumcu  i dramaturgu Zlatku Jugoviću.

U predstavi  igraju Irfan Kasumović, Marcela Tadić, Amila Avdagić,Emir Ibrahimović, Marinko Mišić, Ermin Smajić, Adi Glavinić, Suad Avdagić, Muart Hasanagić, Adna Mehić, Samir Mustafić, Amar Mujanović i Šekib Nukić.

Predstava „Bosanski špijun“ ima zadatak da nasmije publiku ali i da iznese zbiljnu kritiku na društvo koje je živjelo prije stotinu godina. U predstavi glavnu ulogu igra Irfan Kasumović koji je ovom prilikom otkrio detalje ove predstave.

Više u izjavi…

Kasumović je sa ekipom Gradskog pozorišta Živinice imao priliku sarađivati i ranije, ali je  i nagalasio da je ovoga puta itekako ponosan i počašćen  što je angažovan u ovoj predstavi.

Predstava ˝Bosanski špijun ˝ biće igrana sutra sa početkom u 19:30 minuta, uz prdržavanje epidemioloških mjera.

Karte za ovu predstavu mogu se kupiti u prostorijama BKC Živinice po cijeni od 5KM.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje