Početna aktuelnosti Završena kampanja ˝Ujedinjeni Balkan za čist zrak˝

Završena kampanja ˝Ujedinjeni Balkan za čist zrak˝

101
0
Podijeli

U prethodna tri mjeseca kampanja “Ujedinjeni Balkan za čist zrak” okupila je mrežu od više od 520 organizacija, pojedinaca i eksperata/ekspertkinja sa ciljem da informiše stanovnike Zapadnog Balkana o uzrocima, posljedicama i mogućim rješenjima za poboljšanje kvaliteta zraka.

Kampanju “Ujedinjeni Balkan za čist zrak”  inicijalno  je pokrenuo Evropski fond za Balkan u partnerstvu sa organizacijama među kojima se našao i Centar za eklogiju i energiju Tuzla.

˝U saradnji sa ekspertima i ekspertkinjama iz regiona obradili smo teme kao što su zagađenje zraka i posljedice po smrtnost i zdravlje građana; zagađenje i njegove posljedice na neplodnost; zagađenje iz industrije i velikih zagađivača; kvalitet zraka u svjetlu COVID–19 pandemije. Željeli smo da pored informisanja naših sugrađana povežemo regionalne organizacije, aktiviste i aktivistkinje i pošaljemo poruku da svi želimo disati čist zrak i da tu borbu vodimo ujedinjeni i solidarni˝, kazala je direktorica Centra za ekologiju i energiju Tuzla Džemila Agić.

Iz Centra za ekologiju i eregiju su istakli da,  iako je kampanja završena ,  da nastavljaju raditi na povećanju informisanosti građana i građanki o ovom problemu, ali i na zagovaranju rješenja, kako bi se smanjilo zagađenje zraka.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje