Početna aktuelnosti Uskoro promocija knjige ˝Bavarska kapela˝ Mirele Šišić Sakić

Uskoro promocija knjige ˝Bavarska kapela˝ Mirele Šišić Sakić

412
0
Podijeli

Naša sugrađanka Mirela Šišić Sakić koja trenutno živi i radi u Njemačkoj, uskoro  u našem gradu trebala bi imati promociju svoje prve knjige , pod nazivom ˝Bavarska kapela˝.

Radi se o knjizi koju je Mirela napisala tokom prošle godine  ,  a koja je nastala kao skup nakupljenih emocija, svih onih ljudi koji su spletom okolnosti  spakovali kofere i rasuli se po cijelom svijetu.

Mirela Šišić Sakić rođena je Živiničanka.

Svoje osnovno obrazovanja sticala je u ovom gradu. Srednju muzičku  školu i Pedagošku akademiju završila je  u Tuzli.

U jednom od tuzlanskih obdaništa započela je i svoje radno iskustvo,  u kojem je radila punih 12  godina.

Iako su Mireline želje bile da svoj profesionalni i životni put gradi pod živiničkim nebom , ipak sudbina ju je prije četiri godina odvela u obećanu zemlju Njemačku.

Kako je otišla da živi tamo, neophodno je bilo i da završi sve procedure, kako bi nastavila svoj profesionalni angažman odgajateljice -učiteljice .

Mirela kaže,  da je trebalo puno strpljenja i rada za to, ali i snage,  jer se morala da bori sa emocijama ,  onim, koje svakog čovjeka vežu za rodnu grudu.

Emocije je polako počela da prenosi  na papir i malo po malo, napisala je knjigu.

Mirela je trenutno na godišnjem odmoru u Živinicama, ovu priliku smo iskoristili kako bi razgovarali s njom, te saznali detalje,  o nastanku knjige pod nazivom  ˝Bavarska kapela˝.

Opširnije u prilogu…

Knjiga ˝Bavarska kapela˝ autorice Mirele  Šišić Sakić već je u štampi, čije lektorisanje radi Mehmed Pargan koji je na čelu izdavačke  kuće ,Bosansko Medijska grupa u Tuzli.

Za mjesec i po dana knjiga bi trebala ugledati svjetlo dana i predstavljena  prije svega živiničkoj publici, ali i građanima koji žive i rade u dijaspori.

A dok ˝Bavarska kapela˝ne pronađe mjesto u rukama čitalaca , autorica je za kraj ovog razgovora otkrila dio pjesme koju je posvetila ˝Bavarskoj  kapeli˝.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje